Hoe moet ik mijn schilderijen verhuizen?

Schilderijen verhuizen: het is makkelijker dan je denkt!Het verhuizen van schilderijen kan een spannende taak zijn, vooral als je kunstwerken hebt die erg kostbaar zijn. Maar maak je geen zorgen, het verhuizen van schilderijen is gemakkelijker dan je denkt! Met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid kun je jouw schilderijen veilig en stressvrij verplaatsen naar hun nieuwe huis. In dit artikel geven we je tips en trucs om je schilderijen te verhuizen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken en ze op hun nieuwe plek kunt bewonderen.

Begin met een plan van aanpak

De eerste stap in het verhuizen van je schilderijen is om een plan van aanpak te maken. Maak een lijst van elk schilderij dat je hebt en noteer de afmetingen en het gewicht. Bedenk ook waar je ze wilt ophangen in je nieuwe huis. Dit helpt je om te bepalen hoeveel verpakkingen en transportmiddelen je nodig hebt en hoe je ze moet inpakken.

Regel inpakmateriaal

Het volgende dat je moet doen is het regelen van het juiste inpakmateriaal. Gebruik noppenfolie, karton en eventueel schuim om je schilderijen te beschermen tegen schokken en stoten tijdens het transport. Zorg er ook voor dat je voldoende tape en verpakkingspapier hebt om alle schilderijen in te pakken.

Pak je schilderijen veilig in

Nu je inpakmateriaal hebt, is het tijd om je schilderijen veilig in te pakken. Leg de schilderijen op hun rug op een vlakke ondergrond en plaats de noppenfolie er overheen. Vervolgens kun je karton of schuim plaatsen om extra bescherming te bieden. Wikkel het geheel stevig in verpakkingspapier en plak het vast met tape. Label alle pakketten met het schilderijnummer en de kant die omhoog moet worden gehouden.

Vergeet het juiste transportmiddel niet

Het kiezen van het juiste transportmiddel is cruciaal bij het verhuizen van schilderijen. Vermijd het gebruik van een gewone personenauto, omdat dit kan leiden tot schade aan de schilderijen. Overweeg om een ​​verhuiswagen met airconditioning en een ophangsysteem in te huren om je schilderijen veilig te vervoeren.

Zorg voor een goede opslag na de verhuizing

Als je schilderijen verplaatst naar een nieuwe locatie, is het belangrijk om te zorgen voor een goede opslag. Vermijd direct zonlicht en vochtige omgevingen. Hang de schilderijen op op een plek waar ze niet in de weg hangen en waar je er gemakkelijk van kunt genieten.

Andere diensten van Feitsma

Als je hulp nodig hebt bij het verhuizen van je schilderijen, kun je altijd de hulp van Feitsma inschakelen. Feitsma biedt professionele verhuis- en opslagdiensten aan voor schilderijen en andere kunstwerken. Neem contact met hen op voor een offerte op maat. Hiernaast zijn wij ook beschikbaar voor inpakservice, internationale verhuizingen, verhuisliftverhuur en seniorenverhuizingen.

Geniet van je prachtige schilderijen op hun nieuwe plek!

Verhuizen kan een stressvolle tijd zijn, maar het verplaatsen van je schilderijen hoeft dat niet te zijn. Met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid kunnen je geliefde kunstwerken veilig en succesvol naar hun nieuwe huis worden verplaatst. Volg onze tips en trucs en geniet van je prachtige schilderijen op hun nieuwe plek!

 Ja, bij M&M Verhuizingen kunt u gebruikmaken van hun inpakservice om uw spullen voor u in te pakken.

Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf zorgt ervoor dat belangrijke spullen niet kapot gaan of beschadigd raken tijdens de verhuizing. M&M Verhuizingen is gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen en kan u hierbij helpen.

M&M Verhuizingen neemt een verhuislift mee indien nodig om zware spullen naar de bovenste verdieping te verplaatsen.

Laat een reactie achter

Open chat
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij van dienst zijn?